NPO Pers Over NPO
27 augustus 2009

Het nieuwe seizoen op Nederland 1: vertrouwde gezichten en sterke programma’s

Nederland 1 heeft het NOS Journaal, EénVandaag (AVRO/TROS) en Pauw & Witteman (NPS/VARA) als vertrouwde ankerpunten. Het best bekeken net bepaalt het gesprek van de dag voor vele Nederlanders, bijvoorbeeld met het nieuwe Lieve Paul (VARA), waarin Paul de Leeuw controversiële onderwerpen bespreekbaar maakt. Nieuw dit jaar op Nederland 1 is Over Mijn Lijk (BNN), het hoogst gewaardeerde programma van de publieke omroep in 2008, met Yvon Jaspers als nieuwe presentatrice. Zij presenteert ook weer een nieuwe reeks van Boer zoekt Vrouw (KRO).

Informeren, inspireren en amuseren
Nederland 1 heeft nieuwe dramaseries, waaronder het vierdelige Bernhard, Schavuit van Oranje (VPRO) en het familiedrama Bloedverwanten (AVRO). In het nieuwe DNA Onbekend (NCRV) worden familiegeheimen ontrafeld door middel van een DNA-test en Met Niets Begonnen (EO) volgt Nederlanders die door een geniale ingeving een miljoenenimperium opbouwden. Nederland 1 zendt nieuwe cabaretshows uit met Bert Visscher en Jan Jaap van der Wal (VARA). Muziek is er met André Rieu op het Vrijthof 2009 (TROS) en met Op zoek naar Mary Poppins (AVRO), waarin Nederland de zoektocht naar een nieuwe hoofdrolspeelster voor de gelijknamige musical volgt op tv en internet.

Vertrouwd op Nederland 1
De vertrouwde programma’s van Nederland 1 keren terug met nieuwe reeksen, waaronder Opgelicht (TROS), Hello Goodbye (NCRV) en dit jaar op donderdag De Reünie (KRO).

Laatste persberichten

Meer persberichten