NPO Pers Over NPO
17 december 2019

Koning bracht werkbezoek aan Radiohuis NPO

Koning Willem-Alexander bracht dinsdagochtend 17 december een werkbezoek aan het Radiohuis van de NPO in Hilversum. Het bezoek stond in het teken van het medium radio, dat dit jaar in Nederland honderd jaar bestaat.

NPO Audio is verantwoordelijk voor alle radiozenders en podcasts van de publieke omroep, bestaande uit NPO Radio 1 (nieuws en actualiteiten), NPO Radio 2 (brede popmuziek en infotainment), NPO 3FM (alternatieve popmuziek), NPO Radio 4 (klassieke muziek), NPO Radio 5 (nostalgische muziek en infotainment) en NPO FunX (urban muziek). Dit jaar zijn vijf van de zes NPO-radiozenders onder één dak gebracht in het Radiohuis op het Media Park in Hilversum om een efficiëntere samenwerking mogelijk te maken.Belang en taak
Tijdens zijn bezoek sprak Koning Willem-Alexander met NPO-bestuurders en radiomakers over het belang en de taak van publieke radio. Daarnaast was er aandacht voor de geschiedenis en vooral de toekomst van dit medium. Tijdens een rondleiding langs de vijf radiostudio’s kreeg de Koning een indruk van de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van audio en podcasting. Ter afsluiting was hij te gast in de uitzending ‘Aan de Slag’ op NPO Radio 2, waarin hij terugblikte op zijn bezoek aan NPO Audio.

Laatste persberichten

Meer persberichten