NPO Pers Over NPO
10 December 2009

Nederland 2 brengt in het nieuwe jaar de beste films

De VPRO, NPS en VARA presenteren van 8 januari tot en met 20 februari, elke vrijdag na Nova om 22.50 uur, kwaliteitsfilms op Nederland 2. M

Met twee Oscarwinnaars, tien Oscarnominaties en een winnaar van de Gouden Leeuw komt elke filmliefhebber aan zijn trekken. Zeven van deze films zijn voor het eerst op tv te zien, met onder andere de toppers Little Children, The Diving Bell and the Butterfly en Paradise Now. In het eerste én het laatste weekend pakt Nederland 2 uit met maar liefst twee films op de vrijdag en een film op de zaterdag rond een thema. In het eerste weekend wordt afgetrapt met een ode aan één van de beste actrices van dit moment: Kate Winslet. Na vijf Oscarnominaties won Winslet in 2009 eindelijk het felbegeerde beeldje voor haar aangrijpende rol in The Reader. De VPRO zendt op vrijdag 8 januari de tv-première van het meeslepende drama Little Children uit, gevolgd door de film Jude. Op zaterdag 9 januari staat het bijzondere Holy Smoke op het programma.

In het laatste weekend wordt er afgesloten met drie films van de Spaanse meester Pedro Almodóvar. Op vrijdag 19 februari zendt de NPS de tv-première van Volver uit. Naast een Oscarnominatie voor Penelope Cruz, kregen alle zes hoofdrolspeelsters een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes 2006. Na Volver volgt Todo sobre mi madre dat in 2000 de Oscar voor beste buitenlandse film in de wacht sleepte. Het weekend rond Almodóvar wordt op zaterdag 20 februari afgesloten met de bioscoophit Hable con ella.

De zeven tv-premières zijn: Little Children (VPRO), The Diving Bell and the Butterfly (VPRO), Paradise Now (NPS), Curse of the Golden Flower (NPS), The Wind That Shakes the Barley (NPS), Enduring Love (VARA) en Volver (NPS).

Laatste persberichten

Meer persberichten