NPO Pers Over NPO
18 August 2009

Nederland 2 presenteert winnaars Cultuurtalent

Op zaterdag 29 augustus van 11.30 tot 12:30 uur hebben drie winnaars van de 'Nederland 2 Cultuurtalent actie' het podium op de Nieuwmarkt tot hun beschikking om het publiek te verassen met hun talent. De optredens van Wishful Singing, Changes en Clara’s Silver & Blue zijn live te zien op de Uitmarktpodium op de Nieuwmarkt. Dezelfde avond zijn de optredens ook te zien om 21.00 uur op Cultura 24, het digitale themakanaal over Kunst en Cultuur, en in het digitale magazine (culturelefestivals.nederland2.nl).

De afgelopen maanden was Nederland 2 op zoek naar Cultuurtalent dat zich wilde presenteren op de Amsterdamse Uitmarkt. Van de tien finalisten zijn er uiteindelijk drie winnaars overgebleven. Deze winnaars zijn het resultaat van publieksstemmen en een vakjury.

Publiekswinnaar:
Wishful Singing

Gekozen door de vakjury:
Clara's Silver & Blue
Changes

De vakjury bestond uit Jessica van der Tol [Uitburo], Bart Soepnel [NPS] en Oscar van der Kroon [Cultura 24].

De zoektocht naar Cultuurtalent maakte samen met een digitaal magazine onderdeel uit van een uitgebreide campagne voor Nederland 2 rond de culturele festivals deze zomer. Cultuur is voor Nederland 2 een belangrijk speerpunt in de programmering. De optredens zijn na afloop terug te zien in het digitale magazine van Nederland 2.

Kijk op www.cultura24.nl voor meer informatie over de uitzending

Laatste persberichten

Meer persberichten