NPO Pers Over NPO
01 september 2009

Nederland waardeert cultureel zomerseizoen publieke omroep

Meer dan 7,5 miljoen Nederlanders kijken culturele zomerevenementen

Het Nederlandse publiek waardeert de culturele zomerevenementen bij de publieke omroep. Totaal keek bijna de helft van de Nederlanders naar één van de culturele evenementen. Dit blijkt uit cijfers die vandaag bekend werden. Het Prinsengrachtconcert (AVRO) op Nederland 2 werd het hoogst gewaardeerd met 660.000 kijkers en een 8.1 als rapportcijfer. De uitzending was te volgen in HD-kwaliteit. De reportages van Lowlands op 3FM werden gevolgd door ongeveer 700.000 luisteraars, met een waarderingscijfer van 7.5.

De zomer is voor de publieke omroep traditiegetrouw het seizoen van kunst en cultuur met de vele festivals die Nederland kent. Culturele evenementen als Pinkpop (NPS/VARA), Holland Festival (VPRO/NPS), Oerol (AVRO), Sensation White (BNN), North Sea jazz (NPS) en de Uitmarkt (NPS/AVRO) werden uitgezonden op Nederland 1, 2 en 3, Radio 2, 3FM en Radio 6.

In het najaar krijgt kunst en cultuur een vervolg bij de publieke omroep met onder andere Toneel op 2 (NPS/AVRO/VPRO), De Nederlandse Dansdagen (NPS), het Nederlands Film Festival (VPRO) en de kunst en cultuurprogramma’s Opium TV (AVRO) en Kunststof (NPS) op Nederland 2.

Top 3 hoogst gewaardeerde tv-uitzendingen cultureel zomerevenement

1.Prinsengrachtconcert (AVRO), 22 augustus 2009, Nederland 2, waardering: 8.1
2.Opening van de Hermitage (AVRO), 19 juni 2009, Nederland 2, waardering: 8.0
3.Pinkpop (NPS/VARA), 1 juni 2009, Nederland 3, waardering: 7.8

Laatste persberichten

Meer persberichten