NPO Pers Over NPO
02 september 2009

Nieuwe jas voor Omroep.nl

Uitzending Gemist en vernieuwde gids Uitzending Gemist en de elektronische programmagids hebben op de nieuwe site een prominente plek gekregen. Ook heeft de gids tal van nieuwe functies, zoals het aanmaken van een persoonlijke gids en het ontvangen van alerts via sms als je favoriete programma bijna begint. Daarnaast biedt de gids met meer dan 90 televisie- en 40 radiozenders het complete aanbod van de publieke en commerciële zenders.

Meer beeld
Wat daarnaast opvalt, is dat beeld meer aandacht krijgt. Grote foto’s promoten het aanbod van de publieke omroep. De digitale televisiekanalen van Nederland 24 zijn direct via de homepage live te bekijken.

Thema’s
Het vernieuwde Omroep.nl brengt het aanbod van de publieke omroep samen in negen overzichtelijke thema’s. Op de themapagina’s vind je naast een overzicht van het aanbod ook een bijbehorende thematische tv-gids en de bijbehorende digitale televisiekanalen. De negen thema’s van Omroep.nl zijn: Nieuws en sport, Kunst en cultuur, Amusement, Opinie en achtergronden, Films en series, Consument en veiligheid, Kennis, Spiritualiteit en religie en Muziek.

Twitter
Geen internetontwikkeling die de laatste tijd zoveel aandacht heeft gekregen als twitter. In de twitterrubriek op Omroep.nl wordt de mening van Nederland over de publieke omroep zichtbaar. Populaire hashtags als #NL1, #VPRO en #DWDD worden in deze rubriek samengevoegd en gepubliceerd. Geen idee waar deze alinea over gaat? Kijk dan eens op deze pagina: nl.wikipedia.org/wiki/Twitter.

Achtergronden
Tot slot een van de belangrijkste nieuwe onderdelen van de site: de rubriek ‘van de redactie’. In deze rubriek worden achtergrondartikelen en nieuwtjes over de publieke omroep geplaatst.

Laatste persberichten

Meer persberichten