NPO Pers Over NPO
25 april 2023

NPO-fonds ondersteunt talentvolle documentairemakers tijdens IDFA Project Space NL 2023

Het NPO-fonds financiert een traject voor talentvolle documentairemakers tijdens IDFA Project Space NL 2023. Dit initiatief biedt aanstormend documentaire-talent een unieke kans om hun projecten te ontwikkelen en te presenteren op een gerenommeerd internationaal platform. 

IDFA Project Space NL, een belangrijk onderdeel van het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA), is bedoeld om documentairemakers met een sterke artistieke visie te ondersteunen bij het realiseren van hun filmplannen. Het traject omvat professionele begeleiding, workshops en masterclasses, en biedt de zes geselecteerde deelnemers een kans om hun projecten te pitchen aan producenten, publieke omroepen en een internationaal netwerk van professionals uit de filmindustrie. 

 

Het NPO-fonds zet zich in voor de ontwikkeling en stimulering van creatief talent in Nederland en is verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan dit waardevolle initiatief. Met de financiële steun van het fonds krijgen zes getalenteerde documentairemakers de kans om hun verhalen te vertellen, hun vaardigheden te verfijnen en hun carrière verder uit te bouwen. In voorgaande jaren hebben deelnemers met succes een fondsaanvraag ingediend met het project dat zij tijdens dit traject hebben ontwikkeld.  

 

Aanmeldingen voor IDFA Project Space NL 2023 zijn nu geopend en lopen tot 12 mei. Geïnteresseerde documentairemakers kunnen zich aanmelden via de officiële website van IDFA: https://www.idfa.nl/nl/ 

Laatste persberichten

Meer persberichten