NPO Pers Over NPO
15 december 2023

NPO Innovatie Award voor tool met persoonlijke impact

De NPO Innovatie Award 2023 is gewonnen door KRO-NCRV met het project Ruimteschip Aarde postcodetools. De prijs is een bekroning van het meest impactvolle innovatieproject van een publieke omroep dat de meeste potentie heeft.

Ruimteschip Aarde postcodetools draait om personalisatie, datajournalistiek en 3D-visualisatie. Door het invullen van je postcode, kun je ontdekken in hoeverre maatschappelijke thema’s jou persoonlijk raken. De tool koppelt satellietdata aan postcodes, zodat je per thema vanuit de ruimte kunt inzoomen tot in je eigen achtertuin. Het project had een groot bereik, ook onder jongeren (45-), en de ruim 100.000 bezoekers tot nu toe voerden gemiddeld 10 postcodes in. De techniek is ook hergebruikt voor het NPO 1-programma 12 straten groen (KRO-NCRV).

De NPO Innovatie Award is op donderdag 14 december bij de NPO uitgereikt tijdens de laatste Innovatie Estafette van het jaar. Het waren omroepmedewerkers van de innovatie-community zelf, die via een stemming de winnaar konden kiezen. Meer informatie over het project is de te vinden op https://kro-ncrv.nl/programmas/ruimteschip-aarde/postcodetools-ruimteschip-aarde.

Jolanda Dekker (l) en Maisie Klaassen (r) namen namens KRO-NCRV de NPO Innovatie Award 2023 in ontvangst (Foto: NPO). 

Laatste persberichten

Meer persberichten