NPO Pers Over NPO
27 december 2023

NPO Klassiek presenteert ook deze jaarwisseling Radio Viervoeter

Kalm klassiek programma op oudejaarsavond voor huisdieren en hun baasjes

Deze jaarwisseling maakt de reguliere programmering op NPO Klassiek plaats voor een speciaal kalmerend programma ‘Radio Viervoeter’. Als Nederland het nieuwe jaar inluidt met vuurwerk, kunnen huisdieren, maar zeker ook hun baasjes angstig en overprikkeld raken. Na het succes van vorig jaar brengt NTR samen met NPO Klassiek daarom een avondvullend programma met kalme klassieke muziek.
NPO Klassiek-presentator Hein van Eekert presenteert Radio Viervoeter, dat op oudejaarsavond van 20.00 tot 02.00 uur te horen is. In de uitzending staat kalme klassieke muziek centraal. Ideaal om het jaar mee af te sluiten én in te luiden, bij uitstek geschikt voor viervoeters en hun baasjes die angstig zijn door de onverwachte knallen en flitsen.  

Hein van Eekert, presentator NPO Klassiek: “Radio Viervoeter biedt rust voor huisdieren die bang zijn van het geknal van vuurwerk. Klassieke muziek blijkt rustgevend te zijn voor huisdieren én hun baasjes. Natuurlijk biedt het programma ook voldoende gezelligheid tijdens de laatste uren van het jaar. Zelf heb ik geen huisdieren omdat ik veel van huis ben, maar daarom heb ik Rex, een adoptiehond in het asiel van Crailo. Voor hem, alle huisdieren van Nederland en voor hen die van dieren houden, is er dus Radio Viervoeter.”

Podcastspecial Kalm met Klassiek
Dit jaar maakt ook de podcast ‘Kalm met Klassiek’ (AVROTROS) van NPO Klassiek-presentator Ab Nieuwdorp een special die over muziek en huisdieren gaat. Hein van Eekert is te gast en vertelt onder meer over zijn eigen adoptiehond. De special van ‘Kalm met Klassiek’ is vanaf zaterdag 30 december te beluisteren op NPO Luister en npoklassiek.nl.

Radio Viervoeter is te horen van 20.00 tot 02.00 uur op NPO Klassiek en npoklassiek.nl. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

Laatste persberichten

Meer persberichten