NPO Pers Over NPO
15 januari 2021

NPO Zapp/Zappelin ondersteunt ouders en leraren met meer educatieve programma’s op tv

Nu de scholen gesloten zijn en de zorgen over de Britse coronavariant toenemen, biedt kinderzender NPO Zapp/Zappelin ouders en leraren een helpende hand door educatieve programma’s op het tv-kanaal uit te zenden. Basisschoolkinderen kunnen vanaf maandag 18 januari de gehele middag terecht op de kinderzender voor programma’s als Studio Snugger, Willem Wever en De Proefkeuken.

De programma’s zijn een aanvulling op de bestaande programmering van NPO Zapp en zijn iedere schooldag vanaf 13.00 uur te zien. Het educatieve middagblok begint met Zappsport Thuis, gevolgd door uitzendingen van Studio Snugger, Welkom bij de Romeinen, De Proefkeuken en natuurprogramma’s als Zapp Your Planet, Willem Wever en Topdoks. In de ochtend blijven educatieve programma’s voor de kleuters in een herkenbare programmering op NPO Zappelin met Sesamstraat, De Boterhamshow en de Beestenbrigade.

‘Bijdrage leveren met leuke en leerzame programma's’
Leraren in het basisonderwijs gebruiken video’s van Willem Wever of Schooltv al in het reguliere lesprogramma. Op die manier kan het educatieve middagblok een ondersteuning zijn in het bestaande lesrooster.

‘Bijdrage leveren met leuke en leerzame programma's’
Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “Het is voor ouders en leraren een hele puzzel om kinderen thuis te laten leren. Daarom willen we vanuit NPO Zapp een bijdrage leveren door leuke en leerzame programma’s aan te bieden. In de ochtend voor de onderbouw, de middag is gereserveerd voor de midden en bovenbouw. Met een uurtje Zapp zijn kinderen vermaakt én pikken ze ook nog waardevolle lessen mee. Vanaf half vijf kunnen kinderen bij ons terecht voor ontspanning en interactie met Zapplive Extra; de gezellige nationale huiskamer voor kinderen.”

Lesmateriaal Schooltv thuis
Al vanaf maart weten ouders en leerkrachten de educatieve programma’s van NPO Zapp en Zappelin goed te vinden. Ze maken volop gebruik van het lesmateriaal voor peuters, kleuters en leerlingen in het basisonderwijs. Mede dankzij de video’s van Schooltv thuis kunnen kinderen uit de onder- en bovenbouw zelfstandig leren. De video’s zijn ingedeeld op onderwerp, leeftijd of leerjaar en zijn te vinden via schooltv.nl/thuis, on demand via NPO Starten op het themakanaal NPO Zappelin extra.

Rijk aanbod educatieve programma’s
Een overzicht van alle programma’s is te vinden op zapp.nl/leren. Hier is het rijke aanbod van educatieve programma’s gebundeld, maar zijn er ook handige uitlegvideo’s te vinden over diverse thema’s. De coronaspecials van het NOS Jeugdjournaal, Topdoks en Het Klokhuis zijn ook terug te vinden op de pagina.

Laatste persberichten

Meer persberichten