NPO Pers NPO Start
28 mei 2020

Online NPO 3-serie ‘Sekszusjes TV’ wint The Best Social Award voor Beste YouTube-serie

Vanavond zijn online The Best Social Awards uitgereikt, waarbij ‘Sekszusjes TV’ de prijs voor Beste YouTube-serie in de wacht heeft sleept. De award is een publieksprijs voor de meest creatieve, innovatieve of grappige YouTube-serie.In Sekszusjes TV (VPRO) bespreken de zusjes Krista en Marcelle met het schaamrood op de kaken hun meest intieme ervaringen, twijfels en onzekerheden over seks. Met creatief knutselwerk, aseksuele Willem én zelfgemaakte liedjes. Sekszusjes TV is bedacht, geknutseld en gemaakt door Krista Arriëns, Marcelle Arriëns en Marcel van der Velde. Ze zijn feilloos op elkaar ingespeeld, hebben dezelfde humor en zijn creatieve makers. Krista was eerder te zien in Rambam; voor Marcelle is Sekszusjes TV haar eerste programma. Marcel van der Velde, het derde creatieve brein in dit driemanschap, regisseert al jaren verschillende NPO-programma’s, zoals Volle Zalen en Opium TV. 

Sekszusjes TV ging eerder al over tafel tijdens het juryberaad voor de Zilveren Nipkowschijf, ontving de Hashtag Award voor Beste New Creator en de Sekszusjes werden door de Volkskrant uitgeroepen tot mediatalenten van 2020.

Andere genomineerden in de categorie Beste YouTube-serie waren Vakkenvullers (AVROTROS, NPO 3), Uitgewoond (VPRO) en Duct Tape Boot van YouTuber TIES.

Laatste persberichten

Meer persberichten