NPO Pers Over NPO
23 December 2022

Oogappels, Over Mijn Lijk, Het Sinterklaasjournaal en 2Doc: Schijnstudent in 2022 het meest gestreamd op NPO Start

De NPO Start Awards 2022 zijn uitgereikt

Voor het derde jaar op rij zijn de meest gestreamde programma's van het jaar van streamingplatform NPO Start bekroond met een NPO Start Award. Oogappels, 2Doc: Schijnstudent, Over Mijn Lijk en Het Sinterklaasjournaal vielen in de prijzen. De prijzen zijn in speciale video's uitgereikt via de sociale media van NPO Start en zijn hieronder terug te kijken.
Mezen Dannawi, manager NPO Start: "Ook in 2022 heeft NPO Start weer miljoenen Nederlanders weten te bereiken met authentieke Nederlandse verhalen. Samen met de omroepen, producenten en makers brachten we alom geprezen nieuwe titels als Rampvlucht, Het verhaal van Nederland en Het jaar van Fortuyn. Via streaming kijken maakt een enorme vlucht. Zo is Oranje op het WK meer dan ooit op alle mogelijke plaatsen en schermen gestreamd. 100% storingsvrij, omdat we ondertussen achter de schermen ook keihard blijven werken aan een betere service en een nieuwe app. We gaan 2023 in met een simpel maar vurig voornemen: nog meer Nederlanders nog beter bedienen met NPO Start.”

 

Over NPO Start

NPO Start is het platform van de publieke omroep waar alle programma’s op één plek te streamen zijn. Meer dan drie miljoen mensen kijken wekelijks gratis via deze app of website naar titels van de publieke omroep. Meer dan een half miljoen mensen hebben gekozen voor een NPO Plus-abonnement: hiermee kunnen ze series bingen, langer terug kijken of zelfs vooruit kijken. De dienst is online voor iedereen beschikbaar via npo.nl of via de NPO-app, te downloaden via de verschillende app-stores.

Laatste persberichten

Meer persberichten