NPO Pers Over NPO
22 november 2022

Ook Emmy's voor aankooptitels NPO

Naast de Emmy Award voor de Nederlandse kinderserie KABAM!

Naast de Nederlandse kinderserie KABAM! (KRO-NCRV) zijn ook andere bij de NPO uitgezonden programma’s afgelopen maandagnacht met een Emmy bekroond.

In de categorie Arts Programming was dat de documentaire Freddie Mercury: The Final Act, in augustus van dit jaar uitgezonden door de NTR. In de categorie Drama Series won de Britse crimeserie Vigil (KRO-NCRV) een Emmy. De Emmy voor beste acteur ging naar Dougray Scott voor zijn rol in de Britse serie Irvine Welsh’s Crime (KRO-NCRV). Verder was er in de categorie Kids: Animation een Emmy voor de kinderfilm Shaun the Sheep: Flight Before Christmas, uitgezonden door de VPRO. Alle bekroonde programma’s staan op NPO Start of NPO Plus.

KABAM!
De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld. De enige Nederlandse productie die dit jaar in de prijzen viel was de kinderserie KABAM! (KRO-NCRV) in de categorie Kids: Live-Action. De serie, geproduceerd door IJswater Films en uitgezonden op NPO Zappelin, zoomt in op alledaagse angsten van kinderen.


KABAM! (KRO-NCRV / IJswater Films)

Laatste persberichten

Meer persberichten