NPO Pers Over NPO
03 August 2009

Radio 1 trekt 2,2 miljoen luisteraars met Radio Tour de France

NOS Radio Tour de France op Radio 1 trok van zaterdag 4 tot en met zondag 26 juli 2,2 miljoen luisteraars. Zo blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 1. Het traditioneel zeer goed beluisterde Radio 1 programma prikkelde luisteraars deze editie nog frequenter te luisteren dan in 2008. Vorig jaar luisterde een derde vrijwel dagelijks naar de wielerronde op Radio 1, dit jaar steeg dat percentage naar 43 procent. Ook de waardering van de luisteraars voor Radio Tour de France steeg deze editie. Vorig jaar scoorde de uitzendingen een 7,7 gemiddeld. Dit jaar waardeerden luisteraars het programma met een 7,8.

Luisteraars associëren Radio Tour de France met een prettige sfeer, betrouwbaarheid en toegankelijkheid, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna 70 procent wil de tour volgend jaar weer op Radio 1 volgen.

Radio 1 zendermanager Laurens Borst: “Alle lof is voor de makers van NOS. Zij weten met hun verslaggeving en presentatie van Radio Tour de France de luisteraar aan de radio te kluisteren en zij hebben 22 dagen achter elkaar een topprestatie geleverd.”

Voor meer informatie: www.radio1.nl

Laatste persberichten

Meer persberichten