NPO Pers Over NPO
03 November 2021

Reactie NPO op bericht over ON-voorzitter

Hieronder de reactie van de NPO op de berichtgeving van NRC over de voorzitter van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland:

 

“We zijn zeer geschrokken van de berichtgeving in NRC over de voorzitter van Ongehoord Nederland. We gaan uiteraard zo snel mogelijk hierover in gesprek met de leiding van deze nieuwe omroep. Ook hebben we een overleg aangevraagd met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding. Antisemitisme en racisme verdienen geen enkele ruimte bij de publieke omroep en daarom hebben we aan het Commissariaat voor de Media gevraagd de berichtgeving zo snel mogelijk te onderzoeken. Het CvdM houdt toezicht op de governance- en integriteitscode van de publieke omroep.”

In het artikel reageert Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding Eddo Verdoner op een onderzoek van NRC naar voorzitter Taco Dankers van de Raad van Toezicht van omroep Ongehoord Nederland (ON!). Hieruit blijkt dat Dankers in de leiding van een rechts-radicale denktank zit, die geregeld antisemitische teksten verspreidt.

Lees hier het NRC-artikel

Laatste persberichten

Meer persberichten