NPO Pers Over NPO
31 mei 2010

Seminar over opinieonderzoek en de media

‘Voor of tegen een kandidaat-premier’, ‘de voorkeur voor een bepaald product of dienst’ of het oordelen over ‘het winnen van een gigolo bij een abonnement’. 

De uitslagen op deze (internet-) enquêtevragen krijgen aandacht in de media en hebben een effect in de maatschappij. Aanstaande woensdag 2 juni 2010 organiseren het CBS en het Nederlandstalig Platform voor Survey-Onderzoek (NPSO) het seminar 'Surprise of Survey’. De NPO is partner van dit seminar.

Het seminar gaat over de effecten van publiciteit en kwaliteit van (internet)survey-onderzoeken en opiniepeilingen. Doel van de dag is met elkaar te discussiëren over de mogelijkheid om snelheid en aantrekkelijkheid van nieuws te koppelen aan kennis over en vormen van kwaliteitcriteria voor surveyonderzoek. Het seminar vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam en duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Gastsprekers zijn onder andere Tom van Dijk (Intomart GfK), prof. Jelke Bethlehem (UvA, CBS), prof . Jaak Billiet (Leuven) en Margo Smit van NVOJ. 

Klik hier om je voor 'Surprise of Survey’ aan te melden.

Laatste persberichten

Meer persberichten