NPO Pers Over NPO
04 August 2009

Stem op aanstormend cultuurtalent van Nederland 2

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op het cultuurtalent van Nederland. Bijna honderd zangers, dansers, performers hebben hun filmpje op Youtube ge-upload, in de hoop een plek te winnen op het podium van de Amsterdamse Uitmarkt. De redactie heeft vandaag de shortlist van 10 artiesten bekend gemaakt. Het publiek bepaald welk aanstormend talent het optreden wint en zich in de kijker mag spelen voor cultuurminnend Nederland. Stemmen kan op de site culturelefestivals.nederland2.nl.

De zoektocht naar het cultuurtalent maakt onderdeel uit van De Culturele Festivals op Nederland 2. Een aantal weken geleden ging de actie van start op de speciale website van Nederland 2. Aanstormend talent werd via tv en internet opgeroepen hun filmpje op te sturen.

Naast de publieksprijs, worden twee podiumplekken toegewezen door een professionele jury, bestaande uit journalist Leon Verdonkschot (journalist), Jessica van Tol (producer Uitmarkt) en Bart Soepnel (hoofdredacteur kunst en cultuur NPS).

Op zaterdag 29 augustus hebben de drie winnaars een uur lang het podium op de Nieuwmarkt tot hun beschikking om het publiek te verassen met hun talent. Deze gebeurtenis is dezelfde avond te bekijken om 21.00 uur op Cultura24.

Laatste persberichten

Meer persberichten