NPO Pers Over NPO
27 August 2009

Verbreding op de publieke radio in het nieuwe seizoen

Radio is een toekomstbestendig medium. Het afgelopen jaar is de gemiddelde luistertijd in Nederland toegenomen. De publieke omroep heeft met zijn radiozenders een breed bereik: van grootstedelijke multiculturele jongeren op FunX tot ouderen op Radio 5.

Belangrijke gebeurtenissen en jaarlijkse hoogtepunten
Radio 1 is de nieuws- en sportzender en doet verslag van alle belangrijke gebeurtenissen van nationale of internationale betekenis. Radio 2 start het seizoen met de Nationale Aan De Slag-dag op 7 september en eindigt het jaar met de Top 2000 op radio, tv, internet en live in concert. 3FM is gedurfd met aandacht voor veel nieuwe muziek. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten van de popzender is 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat in december in Groningen en de dj's gaan aandacht vragen en geld inzamelen voor malariabestrijding. Zeker is dat ook dit jaar weer Glazen Huizen staan in België en Zweden. Radio 4, de publieke zender voor klassieke muziek, biedt de mooiste concertseries en reikt in september voor het eerst de Radio 4 Prijs uit aan de musicus, het gezelschap of de instelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek.

Nieuwe programma’s op Radio 6
Radio 6, het publieke station op de kabel met jazz, soul, rhythm & blues, heeft vier nieuwe programma’s: Sylvana’s Choice van Sylvana Simons, dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf maandag 31 augustus iedere werkdag van 16.00 tot 19.00 uur Mijke’s Middag met presentator Mijke van Wijk. Mijke’s Middag staat voor een prettige mix van energievolle jazz en soulmuziek. Op de zaterdagavond vanaf 5 september draait Giel Beelen de hippere jazz in een fijne flow in zijn programma Giel Jazz, van 18.00 tot 19.00 uur. Daarna gaat Leo Blokhuis de Radio 6-studio in voor zijn programma Sweet Soul Music van 19.00 tot 20.00 uur.

Laatste persberichten

Meer persberichten