NPO Pers Over NPO
18 november 2021

Yade Lauren en Kevin grote winnaars bij NPO FunX Music AwardsYade Lauren en Kevin zijn met elk vier prijzen de grote winnaars van de NPO FunX Music Awards. Ook o.a. Josylvio, Lijpe en Broederliefde vielen in de prijzen, De belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland werden vanavond voor de achtste keer uitgereikt vanuit de AFAS Live in Amsterdam. Door de geldende coronamaatregelen konden 1250 fans aanwezig zijn bij dit geplaceerde, culturele evenement. De show was verder te beluisteren via FunX, te zien via FunX.nl en te volgen via de FunX social kanalen. Er waren optredens van o.a. Kevin, Boef, Numidia Cho, Bryan MG en Chivv. De FunX Music Awards is vanaf morgen volledig terug te zien op het YouTube-kanaal van FunX.

Alle winnaars van de FunX Music Awards
Tijdens de awardshow zijn de volgende winnaars bekend gemaakt: 

Best Video: Josylvio Ft. Lijpe - Het Leven Is Een Trip
Best Album: Kevin - Grote Versnelling
Best Group: Broederliefde
Best Collabo: Kevin & Yade Lauren - Samen
Best Song: Kevin Ft. Idaly & Yade Lauren - Praat Met Mij
Best MC: Lijpe
Best DJ: Wef
Best Producer: Trobi
Next Best: KA
Best Singer: Yade Lauren
Artist Of The Year - Male: Kevin
Artist Of The Year - Female: Yade Lauren

Ook werd dit jaar voor de tweede keer op rij de FunX Power Award, dit jaar aan Défano Holwijn. Met zijn social media initiatief FC Avondklok sleepte hij duizenden volgers met muziek en entertainment door de corona-lockdown. De FunX Power Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-doelgroep.

Over FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC's, zangers, dj’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow werden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Naast de twaalf muziekprijzen reikt FunX ook de FunX Power Award uit aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Voor meer informatie: Funx.nl/awards.

Laatste persberichten

Meer persberichten