15
juli
2009
|
09:30
Europe/Amsterdam

Programmering Concertzender definitief naar digitale radiozenders

De Raad van Bestuur van de NPO heeft definitief besloten om de programmering van de concertzender over te hevelen naar nieuw op te richten radio-themazenders. De Concertzender past niet meer in de radiostrategie van de publieke omroep waar toegankelijkheid belangrijk is en waar digitale media nieuwe mogelijkheden bieden. Het besluit werd in november van vorig jaar reeds aangekondigd.

Radio-themazenders
De programmering van de Concertzender komt terug in drie digitale themazenders, die door de VPRO “gehost” zullen worden: Een zender met eigentijdse muziek die een verdieping geeft op de hedendaagse serieuze muziek, een zender met klassieke muziek voor de “young professional” met ruimte voor veel live-opnamen van de Nederlandse podia en tot slot een zender voor live-registraties op het gebied van jazz en wereldmuziek.

Einde Concertzender

De Concertzender wordt met dit besluit per 1 november 2009 opgeheven. Van het jaarbudget van de Concertzender (500.000 euro) wordt 300.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe digitale radio-themazenders. NPO-woordvoerder Jeroen Wassenberg: “Door de integratie van de programmering van de Concertzender met de activiteiten van de VPRO kan efficiënter gewerkt worden.” De VPRO bekijkt of ze betaalde medewerkers en vrijwilligers een plek kan geven voor de inzet van haar digitale radio-activiteiten.