Hilversum,
25
oktober
2016
|
13:47
Europe/Amsterdam

Publieke omroep dichter bij de kijker

Vandaag is de Mediawet aangenomen door de Eerste Kamer. Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur van de NPO: “De nieuwe wet moet leiden tot scherpere keuzes in de programmering. De rolverdeling tussen de NPO en de omroepen is nu goed vastgelegd in de Mediawet, en in de afspraken die we met het merendeel van de omroepen hebben gemaakt."

"Het is goed dat naast via de miljoenen leden van de omroepen, Nederlanders via andere vormen van vertegenwoordiging betrokken worden bij hun publieke omroep.

De aanname van deze wet is heel belangrijk voor de publieke omroep. Zij geeft ons de onafhankelijkheid die in deze tijd meer dan ooit nodig is.

Samen met de omroepen en producenten zullen we nu als NPO dagelijks moeten laten zien dat we samen in staat zijn om Nederland met betekenisvolle en waardevolle programma’s te informeren, te vermaken, maar vooral te verbinden. Want alleen de publieke omroep is er voor álle groepen in de samenleving. Op elk moment van de dag, of het nu op je tv is of op je tablet of smartphone.

De NPO vertrouwt erop dat de publieke omroep nu door Den Haag in de gelegenheid wordt gesteld om deze rol de komende jaren verder uit te bouwen, inclusief de financiële middelen die daarvoor nodig zijn."