10
april
2014
|
11:58
Europe/Amsterdam

Publieke omroep koopt nieuwe programma’s op internationale tv-beurs

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) heeft in Cannes tijdens de internationale tv-markt MIP een aantal opvallende en onderscheidende nieuwe buitenlandse tv-series en films aangekocht.

De programma’s zijn in de loop van 2014 en in 2015 te zien. De series en films zijn van hoge kwaliteit en met het oog op een breed publiek gekocht.

Nieuwe series
Nieuw aangekochte series zijn onder andere:
BBC-natuurseries Life Story en Wild Brazil (EO), de Deense dramaserie The Legacy (NTR), de detectives Mayday, Hinterland, Shetland en Falco (KRO), kostuumdrama Death comes to Pemberley (NCRV), de politieke thriller Secret state (VARA), Dynamo Magician (BNN) over het Britse goochelfenomeen Dynamo, Last Tango in Halifax en Bomb Girls (MAX), de Vlaamse misdaadserie Salamander (TROS), de Franse thrillerserie Les Revenants en de Australische misdaadserie Top of the Lake (VPRO).

Nieuwe films
Daarnaast is de NPO erin geslaagd succesvolle films te kopen zoals Oscarwinnaar La grande bellezza (VPRO), Springbreakers (BNN), Prisoners (VARA), Nebraska (VPRO) en Inside Llewyn Davis (VPRO).

Nieuwe seizoenen
Ook nieuwe seizoenen van bewezen successen van de publieke omroep zijn aangekocht, zoals Sherlock (KRO), Downton Abbey (NCRV), Homeland (BNN), Louis Theroux (VPRO), The Borgias (AVRO), Witse (TROS) en Call the midwife (MAX). Ook is seizoen 2 van Attenborough’s rariteitenkabinet (NTR) te zien.

Bijlagen:
Een volledig overzicht van alle aangekochte series en films vind je hier.
Foto Salamander (TROS, Ned1)
Foto The Legacy (NTR, Ned2)
Foto Dynamo (BNN, Ned3)