26
mei
2014
|
11:38
Europe/Amsterdam

Radio 4 Klassiek Geeft zamelt 1723 instrumenten in

Publiek schenkt bovendien 44.048 euro aan Instrumentendepot Leerorkest

Radio 4 maakte zojuist de eindstand bekend van de actie Radio 4 Klassiek Geeft in aanwezigheid van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In totaal schonken luisteraars 1723 muziekinstrumenten aan de actie. De veiling heeft 16.030 euro opgebracht en aan donaties kwam 28.018 euro binnen, dit maakt samen een bedrag van 44.048 euro. De opbrengst van Klassiek Geeft komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4, is dolgelukkig met de opbrengst: “Het is fantastisch om te merken hoe onze luisteraars betrokken zijn bij onze actie en massaal hun oude instrumenten hebben ingeleverd, meeboden op een veilingitem of een donatie deden. Hiermee geeft het Instrumentendepot Leerorkest vele kinderen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dát is waarvoor we de actie voor de tweede keer op touw hebben gezet.”. Dank gaat ook uit naar de prominenten die zich hebben ingezet voor Radio 4 Klassiek Geeft: “Dankzij de veilingitems die beschikbaar zijn gesteld door ensembles en bekende Nederlanders is er een mooi bedrag binnengekomen. Met het geld worden de instrumenten in topconditie gebracht en onderhouden, zodat kinderen er lang plezier van hebben”, aldus Marwil Straat.

Radio 4 zendt vandaag live uit vanuit VondelCS. De animo om instrumenten in te leveren op de finaledag van Radio 4 Klassiek Geeft is groot. Sommigen kwamen aan met boodschappentassen vol instrumenten. Dit leidde tot een rij bij het inzamelpunt in het Vondelpark in Amsterdam.

Met de actie Klassiek Geeft zamelde Radio 4 muziekinstrumenten en geld in voor het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. Radio 4 Klassiek Geeft is maandag 12 mei jl. geopend door Koningin Máxima in basisschool ’t Palet in Den Haag.

In 2011 bracht de eerste editie van Radio 4 Klassiek Geeft 1267 instrumenten op.

Voor meer informatie over de actie: www.radio4.nl/klassiekgeeft

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Beeldmateriaal (audio, film, foto) van de opening is op aanvraag beschikbaar. Bijgaande foto is rechtenvrij met naamsvermelding: Fotografie: Radio 4/Sander de Koning

Voor meer informatie:
Wilma van Dormalen tel: 035-6777453, mobiel: 06–24218281, e-mail: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Birgit Jansen, tel: 035-6773094, mobiel: 06–53941843, e-mail: birgit.jansen@omroep.nl