13
mei
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

‘Radio 4 Klassiek in de Stad’ vanuit Arnhem: Woensdag 12 juni live uitzending in Grand Café Mahler

Radio 4 Klassiek in de Stad komt woensdag 12 juni de hele dag uit Arnhem. De Radio 4 programma’s strijken neer op een monumentale ontmoetingsplek in het hartje van de stad: het Grand Café Mahler in Musis Sacrum.

Radio 4 Klassiek in de Stad laat luisteraars kennis maken met de diverse muzikale tradities die Nederland rijk is. Na ’s-Hertogenbosch is het nu de beurt aan Arnhem. Hoe klinkt Arnhem? De publieke klassieke zender presenteert een keur aan live optredens van onder andere Het Gelders Orkest en muzikanten en ensembles uit de regio. Prominente gasten en bekende Arnhemmers schuiven aan bij de Radio 4 presentatoren van de diverse omroepen. Ze vertellen over de stad, de culturele tradities en de beleving van de klassieke muziek in de regio.De live-uitzending van Radio 4 Klassiek in de stad begint woensdag 12 juni om 7.00 uur en eindigt om 19.30 uur. De Radio 4 programma’s De Ochtend van 4, De Klassieken, Licht op 4, Muziekwijzer, Haffmans’ Mooiste, Podium en Muziek aan Tafel presenteren een gevarieerd en verrassend programma met diverse gasten, liveoptredens en een lunchconcert. Verslaggevers laten horen wat er zich elders in de stad afspeelt.

Publiek is welkom om de uitzending in het café bij te wonen, mee te maken hoe een radioprogramma wordt gemaakt en Radio 4 presentatoren aan het werk te zien. Radio 4 Klassiek in de Stad is rechtstreeks te beluisteren op Radio 4 en is via de webcast te bekijken op radio4.nl.
 
Radio 4 Klassiek in de Stad
Radio 4 trekt dit jaar het land in en gaat op onderzoek uit. Nederland is rijk aan muzikale en culturele tradities, maar welke zijn dat precies? In de meest uiteenlopende steden in Nederland hoopt Radio 4 dat te ontdekken. De Radio 4 programma’s komen vanaf een aantal bijzondere locaties en de speciale uitzendingen staan in het teken van de muziekbeleving in de betreffende regio. Het publiek kan live aanwezig zijn, maar ook in de radio-uitzendingen valt genoeg te beleven en te genieten. Arnhem is de tweede gemeente die Radio 4 Klassiek in de Stad dit jaar aandoet. Begin van het jaar kwam de uitzending uit ’s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie: www.radio4.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:

Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl