04
oktober
2012
|
22:00
Europe/Amsterdam

Radio 6 Soul & Jazz Awards uitgereikt aan zes Nederlandse artiesten

Donderdagavond 4 oktober zijn in de Westerunie in Amsterdam de Radio 6 Soul & Jazz Awards uitgereikt. De Radio 6 luisteraars beloonden zes artiesten van eigen bodem met een prijs. De awards zijn de enige soul- en jazz radioprijzen van Nederland.

De Radio 6 Soul & Jazz Awards werden zojuist uitgereikt tijdens een liveshow in de Westerunie in Amsterdam. Radio 6 DJ Sylvana Simons presenteerde de awardshow, die live op Radio 6 en 101TV werd uitgezonden. De top van de Nederlandse soul- en jazzscene beklom het podium en ging unieke samenwerkingen aan met Bruut! als huisband. Janne Schra en Yuri Honing, Sabrina Starke en Ziggi Recado, Ruben Hein en Jan van Duikeren en Edwin Rutten en Caro Emerald traden samen op.

 

Dit zijn de winnaars van de Radio 6 Soul & Jazz Awards 2012:

Beste Album
Alain Clark – Generation Love Revival

Beste Soul & Jazz Talent
Kris Berry
Beste Artiest Jazz

Caro Emerald
Beste Song
Wouter Hamel – Demise
Beste Live Act
The Kyteman Orchestra
Beste Artiest Soul
Ruben Hein

 

Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Radio 6 Soul & Jazz Awards zijn de radioprijzen voor het beste Nederlandse soul- en jazztalent en worden uitgereikt in zes categorieën: Beste Soul & Jazz Talent, Beste Song, Beste Artiest Jazz, Beste Live Act, Beste Artiest Soul en Beste Album. In totaal waren 23 soul- en jazzartiesten voor een Soul & Jazz Award genomineerd, nieuwe Nederlandse artiesten en grote gevestigde namen. Luisteraars droegen de genomineerden aan en kozen ook de uiteindelijke winnaars door te stemmen op hun favorieten via de Radio 6 Soul & Jazz website. Tijdens het laatste North Sea Jazz reikte Radio 6 de Icon Award uit aan Maceo Parker voor zijn muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. Deze vakprijs is onderdeel van de Radio 6 awards.

 

Voor informatie over de Radio 6 Soul & Jazz Awards:  www.radio6.nl

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 6 Communicatie:

Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e-mail: wilma.van.dormalen@omroep.nl