Hilversum,
09
april
2015
|
17:00
Europe/Amsterdam

Show op NPO 1 als onderdeel van NPO Groen

nwg-logo-met-wit-eromheen-1443431121.jpg

Sophie Hilbrand en Waldema Torenstra presenteren 'Nederland wordt Groen'.

 

Je kunt natuurlijk korter douchen, elektrisch rijden of spaarlampen gebruiken. Maar ook: minder vlees eten of de was buiten drogen. Of het nu gaat om water, energie, afval, vervoer of voedsel: met een beetje extra besef kun je zelf eenvoudig bijdragen aan een duurzamere wereld. Het programma ‘Nederland wordt groen’ wil zoveel mogelijk mensen oproepen hun eigen leven – en daarmee Nederland - iets ‘groener’ te maken. ‘Nederland wordt groen’ wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra en is op zondag 17 mei om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Drie bekende Nederlanders – presentatrice Anita Witzier, dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts – doen een week lang mét hun gezinnen hun uiterste best om ‘groener’ te leven dan ze ooit hebben gedaan. Dat betekent een week lang de verwarming laag, de stekker uit de wasmachine, de droger én de afwasmachine, zeven dagen geen vlees, geen spelletjes op de I-pad en de auto laten staan.

Wie is een echte bikkel en bespaarde het meeste water door zo kort mogelijk te douchen? Wie zette de verwarming overdag nog maar op 17 graden? En wie werd zo fanatiek dat zelfs de hond vegetarisch moest gaan eten?

NPO Groen-app
De show staat ook in het teken van de lancering van de gloednieuwe NPO Groen-app. Deze app geeft volop tips en informatie en daagt iedereen uit om een week ‘groener’ te leven. De app bevat dertig uitdagingen - bijvoorbeeld een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien, of een week de trap nemen in plaats van de lift - die met vrienden gedeeld kunnen worden. Tussentijds wordt de app-gebruiker bijgepraat over de positieve impact van het nieuwe gedrag en krijgt hij motiverende videoboodschappen van bekende Nederlanders. De app wordt steeds geactualiseerd en sluit nauw aan bij de NPO-programmering op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu in de komende jaren.

Over NPO Groen
‘Nederland wordt groen’ is een onderdeel van NPO Groen. De wereld ziet er over 25 jaar fundamenteel anders uit dan nu. Talloze innovaties op het terrein van economie, mobiliteit, communicatie, voedselvoorziening en energie gaan ons leven radicaal veranderen. Dat moet ook wel want als we niet innoveren, hebben we met straks negen miljard inwoners niet genoeg aan deze planeet. De toekomst moet groen en duurzaam zijn om de volgende generatie een hoopvol perspectief te bieden. Wat ontbreekt om serieuze stappen te zetten op weg naar deze toekomst is participatie en betrokkenheid van het brede publiek. Wat nodig is, zijn handvatten voor iedereen. Positief en dichtbij. De NPO kan hier bij uitstek een voortrekkersrol in spelen: met een grote variatie aan programma’s bereikt de NPO wekelijks ruim tachtig procent van de samenleving.

Voor meer informatie: www.npo.nl/groen.

‘Nederland wordt groen’ wordt in opdracht van de VARA geproduceerd door Skyhigh TV.