Hilversum,
22
augustus
2016
|
11:30
Europe/Amsterdam

Start het nieuwe schooljaar met NPO Radio 1

Voor de scholieren in het midden van het land zit de vakantie er maandag 22 augustus op. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar besteedt NPO Radio 1 uitgebreid aandacht aan het onderwijs.

Tussen 12.00 en 14.00 uur presenteren Willemijn Veenhoven en Eric Corton De Nieuws BV live vanuit het Cals College in IJsselstein. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs geeft het startshot voor het nieuwe schooljaar en praat met een leerling en een docent van het College over het belang van het VMBO en diversiteit in het onderwijs.

Schrijver Ronald Giphart is te gast voor zijn column en geeft een masterclass. Frank Helmink geeft samen met een aantal musici een speciale muziekles. Ook de beste docente van 2015, Rachel Baan, is te gast.

 

De Ochtend

In De Ochtend bespreken de NPO Radio 1 presentatoren tussen 10.00 en 11.00 uur de uitdagingen voor het VMBO-onderwijs in het nieuwe schooljaar met gasten Jan van Nierop, voorzitter van de Stichting Platforms VMBO en Ton de Groot, directeur van het Teylingen College, een technische VMBO-school in Voorhout.

 

Islamitisch onderwijs

In de Nieuws&Co bus wordt de populariteit van Islamitisch onderwijs besproken en 1Vandaag behandelt om 14.00 uur de uitslag van een onderzoek onder het eigen jongerenpanel over de aanpak van radicalisering op middelbare scholen.

Kijk voor meer informatie op: www.nporadio1.nl.