Hilversum,
06
oktober
2017
|
14:56
Europe/Amsterdam

Start van het nieuwe KX Radio

Maandag 9 oktober 2017 start het nieuwe KX Radio. Het nieuwe KX is een plek voor de ontwikkeling van nieuw radiotalent en van upcoming acts en bands. De muziek staat centraal en naast de dj's van de toekomst zullen ook bekende stemmen als Michiel Veenstra, Frank van der Lende en Herman Hofman te horen zijn. In deze shows zoeken de dj’s de verbreding en verdieping van de muziek en het radiomaken op.

Zo maakt Michiel Veenstra een programma rondom zijn 'Essential Tracks' en zal Frank van der Lende zich een uur lang focussen op Nederlandstalige muziek. Van Doe Maar tot de Opposites, Thijs Boontjes en Ramses Shaffy. Herman Hofman gaat in samenwerking met 3FM Tussenuur (HUMAN) opzoek naar dialogen rondom maatschappelijke thema’s, omlijst met relevante muziek.

Daarnaast heeft KX Radio het platform KX Talent in het leven geroepen. Dit is vergelijkbaar met 3FM Talent. De KX Talent acts zullen op allerlei wijze gesteund worden: door middel van air play, interviews, een optreden tijdens de ‘KX Talent Live’ uitzendingen vanuit de Vorstin in Hilversum en aandacht op sociale media. De huidige KX Talent acts zijn: Colin Waters, PEER, The Curious Incident, Amartey, TRAUDES en The Silverfaces.

Op 22 oktober vindt de tweede locatie-uitzending plaats in de Vorstin in Hilversum van 15:00 tot 17:00 uur met optredens van Amartey en The Silverfaces.

Uitzendingen van NPO 3FM'ers:
Michiel Veenstra maandag 14-15 uur NTR
Matthieu Schotvanger maandag 18-20 uur BNNVARA
Lieke de Kok woensdag 18-20 uur AVROTROS
Frank van der Lende woensdag 20-21 uur BNNVARA
Herman Hofman donderdag 17-18 uur AVROTROS
Olivier Bakker donderdag 18-20 uur KRO-NCRV
Joost Schulte vrijdag 13-14 uur NTR