05
maart
2009
|
15:52
Europe/Amsterdam

Stichting Kijkonderzoek (SKO): acties om kijkonderzoek te beïnvloeden zijn dagelijks te corrigeren

Website Geenstijl beweert invloed te hebben over kijkcijferkastjes van SKO (Stichting Kijkonderzoek). GeenStijl zegt daarmee te willen aantonen dat de systematiek van het kijkcijferonderzoek niet zou deugen. In een reactie laat SKO weten dat ze voldoende kwaliteitscontroles ingebouwd hebben in alle dagelijkse procedures binnen het kijkonderzoek om onregelmatigheden nu en in de toekomst tegen te gaan en de kwaliteit van panel op peil te houden.

Daarnaast doet SKO met regelmaat grootschalig kwaliteitsonderzoek, waaruit onlangs wederom bleek dat minimaal 95% van de deelnemers op een correcte wijze handelt. De stichting geeft daarbij aan dat ze volledig vertrouwen hebben in de kwaliteit van deelname van paneldeelnemers.

Over SKO
SKO is de Joint Industry Commity van de Nederlandse televisie-expoitanten (SPOT), de NPO, Adverteerders (BVA) en Mediabureaus (PMA). En beheert namens deze partijen het enige nationale kijkonderzoek waarin het kijkgedrag van de Nederlandse bevolking wordt gemeten. Doel van de Stichting is het vestigen en handhaven van een betrouwbaar en valide kijkonderzoek dat transparant en objectief het kijkgedrag in Nederlandse huishoudens vaststelt.