16
februari
2014
|
16:00
Europe/Amsterdam

Tania Kross neemt Radio 4 Prijs in ontvangst

Zojuist ontving zangeres Tania Kross de Radio 4 Prijs. Radio 4 beloont Tania Kross voor haar streven om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij een breder publiek te brengen en prijst haar vernieuwende rol in de klassieke muziek.

In het Muziekgebouw aan ’t IJ trad Tania Kross op voor een volle zaal met klassieke muziekliefhebbers. Ensemble Ludwig en pianist Ralph van Raat speelden muziek van o.a. Monteverdi, Rameau en Ravel. Tania Kross zong delen uit de Folksongs van Berio en enkele delen uit Gianni Schicchi van Puccini, geflankeerd door jonge zangers van de Nederlandse Reisopera. Hans Smit, de presentator van het Radio 4-programma de Klassieken (AVRO) presenteerde de feestelijke middag.
Tania Kross ontving naast de Radio 4 Prijs een cheque van 5000 euro. De zangeres schenkt het bedrag aan de Nederlandse Reisopera.

Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek aan een breder publiek presenteert. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble en Jan Willem de Vriend ontvingen eerder de Radio 4 Prijs.
 
Voor meer informatie: www.radio4.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl