19
juli
2011
|
09:43
Europe/Amsterdam

Uitzending Gemist-applicatie voor iPad gelanceerd

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) lanceert vandaag de Uitzending Gemist-applicatie voor de iPad. De veel gebruikte iPhone-applicatie komt hiermee beschikbaar voor gebruikers van de tablet van Apple.

De iPad-versie van de applicatie heeft onder andere een aangepaste vormgeving en de mogelijkheid om favoriete programma's aan te geven.

Programma's van Nederland 1, 2 en 3 en ook genres, omroepen en onderwerpen kan de gebruiker toevoegen aan zijn favorieten. Stelt hij bijvoorbeeld de VPRO en het genre amusement in als favoriet, dan verschijnen de nieuwste uitzendingen automatisch onder elkaar in een handig overzicht.

Door gebruik te maken van een nieuwe techniek - adaptive streaming - kunnen kijkers ook onderweg een hoge beeldwaliteit verwachten. De nieuwe technologie controleert de beschikbare bandbreedte en past daarop de beeldkwaliteit aan. De beeldkwaliteit varieert van 32 Kilobit tot 1 Mbit per seconde.

De iPhone-applicatie van Uitzending Gemist is meer dan 750.000 keer gedownload. Per maand worden gemiddeld 2,7 miljoen afleveringen via de iPhone bekeken. De NPO verwacht met de iPad-versie ook te voorzien in een grote publieksbehoefte.

Het aangeven van favoriete programma's wordt in een latere versie van de applicatie ook beschikbaar gemaakt voor de iPhone en iPod.

Uitzending Gemist-applicatie iPad