Hilversum,
11
mei
2016
|
12:04
Europe/Amsterdam

Unieke pilot tijdens de Nationale Natuur Quiz

Jouw antwoorden verschijnen direct op tv en je speelt op je afstandsbediening live mee tegen andere kijkers

Vanavond speel je vanuit je huiskamer mee met de Nationale Natuur Quiz (BNN-VARA). Niet alleen de vragen, maar ook jouw eigen resultaten verschijnen op TV. Ook kan je tegen andere spelers in de huiskamer strijden. Voor het eerst kan dit met één simpele druk op de knop op je afstandsbediening. Uiteraard kan dit ook via telefoon of tablet via live.bnnvara.nl. De optie om live mee te spelen met de Nationale Natuur Quiz is een unieke pilot van de NPO.

Door je aan te melden via je rode knop op je afstandsbediening en vervolgens op 1, 2, 3 of 4 te drukken geeft de kijker antwoord op de vragen met keuzemogelijkheden A, B, C of D. Na elke ronde zie je jouw eigen tussenstand én die van je medespelers op het scherm.

De techniek die hiervoor gebruikt wordt is HbbTV.

 

HbbTV

HbbTV is een technologie waarbij nieuwe vormen van interactie van de programma’s gecombineerd wordt met de nieuwe online opties van smarttv’s. Hierdoor is het mogelijk om extra gegevens mee te zenden met het tv-beeld en kan de kijker interactief televisie kijken en direct meespelen.

HbbTV is te ontvangen met een Smart-tv en toegang tot het HbbTV signaal via de digitale ether, satelliet of via verschillende kabelmaatschappijen: SKV Veendam, Caiway, Delta, Kabel Noord en Ziggo, als je de CI+ module hebt geactiveerd.

Deze applicatie is ontwikkeld door NPO. De applicatie is op dit moment beschikbaar voor de nieuwste modellen van LG, Philips, Sony, Samsung en Panasonic.

De Nationale Natuur Quiz wordt woensdag 11 mei om 21:25 live uitgezonden op NPO 1.