Hilversum,
29
september
2017
|
11:12
Europe/Amsterdam

Veel nominaties voor NPO programma’s

Donderdag 12 oktober is het weer tijd voor het Gouden Televizier-Ring Gala, dit keer in AFAS Live in Amsterdam. De nominaties voor deze belangrijke televisieprijzen zijn sinds gisteren bekend. Opvallend veel NPO programma’s en gezichten maken kans op een prijs. De prijzen voor het beste kinderprogramma en de beste presentatrice gaan sowieso naar de NPO. 

Donderdagochtend werden de laatste nominaties bekend gemaakt in de categorie Gouden Televizier-Ring. Hierin zijn de NPO programma’s Beste Zangers (AVROTROS) en Zondag met Lubach (VPRO) kanshebbers.

Bij de Gouden Stuiver en Zilveren Televizier Ster Presentatrice gaat NPO hoe dan ook in de prijzen vallen. Voor de Gouden Stuiver zijn Zapp kinderprogramma’s Bommetje XXL (AVROTROS), Brugklas (AVROTROS) en Hallo, ik heb kanker (EO) genomineerd. En in de categorie Zilveren Televizier Ster presentatrice zijn Geraldine Kemper (BNNVARA), Eva Jinek (KRO-NCRV) en Floortje Dessing (BNNVARA) in de running voor het beeldje. Ook is Angela Schijf, onder andere bekend van het AVROTROS programma Flikken Maastricht, genomineerd voor Zilveren Televizier Ster in de categorie beste actrice.

De mannen van NPO doen het ook goed. Arjen Lubach is genomineerd voor Zilveren Televizier Ster in de categorie beste presentator en Jeroen van Koningsbrugge, bekend van de miniserie Riphagen (VPRO), maakt kans op de Zilveren Televizier Ster in de categorie beste acteur. De Talent Award zou zo maar eens naar Özcan Akyol , bekend van De Neven Van Eus (NTR), kunnen gaan.