Hilversum,
07
november
2017
|
09:39
Europe/Amsterdam

Vier Nederlandse tracks strijden om #1 in FunX DiXte 1000

De populaire tracks Patsergedrag, Habiba, Mi No Lob en 4x Duurder maken kans op de nummer één positie van de FunX DiXte 1000 van 2017: dé lijst met de duizend dikste tracks van de beste artiesten, bepaald door de FunX luisteraar. Dat maakte FunX dj Dulci zojuist bekend. Vanaf vandaag stemmen FunX luisteraars op FunX.nl de hele week op hun favoriet. 2Pac’s Dear Mama is de enige internationale track die nog in de race is voor de hoogste notering in de lijst.

 

Op de Top 5 na is de volledige DiXte 1000 al bekend. De FunX luisteraar bracht de afgelopen weken zijn of haar stem uit op de meest favoriete R&B, hiphop, reggae, latin en dance tracks. Tot en met vrijdag 10 november strijden 2 Pac, Broederliefde, Boef, SBMG en Sevn Alias om de felbegeerde nummer één positie. Sevn Alias verdedigt zijn 1e plaats: hij stond vorig jaar op nummer 1 met ‘Gass’. Welk nummer de DiXte 1000 aanvoert, maakt FunX vrijdag 10 november om 18.55 uur bekend.

NPO FunX

FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Meer informatie op www.FunX.nl