Hilversum,
16
september
2016
|
10:24
Europe/Amsterdam

Volop aandacht voor Prinsjesdag 2016 bij de NPO

Op Prinsjesdag maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Uiteraard doet de publieke omroep hier uitgebreid verslag van. Op NPO 1, NPO 2 en NPO Radio 1 is alles live te volgen: van de toer naar de Ridderzaal tot de balkonscène op Paleis Noordeinde. NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes (KRO-NCRV) neemt een exclusief kijkje achter de schermen. Hij is maandag 19 en dinsdag 20 september te horen vanuit de Tweede Kamer waar hij antwoorden probeert te vinden op vragen van zijn luisteraars. Zo brengt hij onder andere een bezoek aan het Torentje en gaat hij op zoek naar de ‘achterkamertjes’. 

NPO 1 en NPO 2

De NOS zendt Prinsjesdag van 12.20 uur tot 15.50 uur live uit op NPO 1. De presentatie is in handen van Rob Trip. Daarnaast voorziet Astrid Kersseboom het koninklijke gedeelte van commentaar, terwijl Dominique van der Heyde het politieke onderdeel verzorgt. Dit jaar geven voor het eerst ook jongeren hun mening over de voorgenomen regeringsplannen. Dionne Stax vraagt hen het hemd van het lijf.

Op NPO 2 is de derde dinsdag van september van 12.30 uur tot 14.10 uur te volgen met gebarentolk. Om 19.20 uur herhaalt NPO 2 de volledige troonrede en bespreekt Astrid Kersseboom (NOS) de belangrijkste gebeurtenissen van de dag.

Prinsjesdag op NPO Radio 1

Van 12.00 uur tot 18.30 uur presenteren Lara Rense (NOS) en Suzanne Bosman (AVROTROS) op NPO Radio 1 de Prinsjesdag-uitzending waarin uiteraard de hele ceremonie te volgen is. Direct daarna schuiven onder meer minister-president Mark Rutte en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aan. Politiek verslaggever Joost Vullings (NOS) en commentatoren Kees Boonman (AVROTROS) en Peter Kee (VARA) praten mee. Tussen 16.30 uur en 17.00 uur is er een extra uitzending van Standpunt.nl (KRO-NCRV). Onder leiding van presentator Sven Kockelmann reageren luisteraars op opvallende overheidsmaatregelen die zijn aangekondigd.

Wout2Day vanuit Tweede Kamer

Het NPO Radio 2-programma Wout2Day staat zowel maandag 19 september als dinsdag 20 september in het teken van Prinsjesdag. Presentator Wouter van der Goes opent deuren die normaal gesloten blijven voor luisteraars. Zo gaat hij langs in het Torentje, onderzoekt hij of de achterkamertjes echt bestaan en test hij de blauwe Kamerstoelen. Op Prinsjesdag zelf is Wouter in de Ridderzaal te vinden. Aan de zijde van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) woont hij de Troonrede bij. Van 16.00 uur tot 18.00 uur deelt Van der Goes zijn ervaringen met de NPO Radio 2-luisteraars.

Lees hier meer over Wout2Day vanuit de Tweede Kamer.

Wereldwijd op BVN

Wereldwijd is Prinsjesdag vanaf 12.30 uur (Nederlandse tijd) rechtstreeks te volgen via de BVN-app, de BVN-website en satelliet.