Hilversum,
01
december
2014
|
17:09
Europe/Amsterdam

Zapp Gouden Schoorsteen voor beste hulppiet

De Zapp Gouden Schoorsteen werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste hulppiet.

zapp-gouden-schoorsteen-1417449970.jpg

De zesjarige Sem van Hartevelt uit Haarlem heeft de Zapp Gouden Schoorsteen gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van Sinterklaas op het uitverkochte Zapp Sinterklaasfeest.

Meer dan vijfhonderd hulppieten hebben een foto opgestuurd om mee te dingen naar de Zapp Gouden Schoorsteen. Drie hulppieten zijn genomineerd en mochten met hun familie naar het Zapp Sinterklaasfeest komen. De jury koos uiteindelijk voor Sem omdat hij het hele jaar door hulppiet is en zo’n grote fan is van Sint en zijn pieten dat zijn verjaardag – 30 september – geheel in het teken stond van Sinterklaas met onder andere een sint- en pietentaart.

Zo’n zevenduizend kinderen en ouders kwamen zaterdag naar de Jaarbeurs in Utrecht om feest te vieren op het Zapp Sinterklaasfeest. Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal, presenteerde het feest. Zondag 30 november viert de Sint nog een keer feest in de Jaarbeurs tijdens het Zapp Sinterklaasfeest.

Veel bekende Zapp-gezichten vierden de verjaardag van de Sint mee in de Jaarbeurs. Naast Dieuwertje Blok waren ook Nienke, de finalisten van het Junior Songfestival, Kinderen voor Kinderen, Ron Boszhard, Tim & Monique en de cast van SpangaS aanwezig. Kleinere kinderen konden heel veel Zappelin-vriendjes ontmoeten: Wickie de Viking, Bert en Ernie, Elmo en Tommie, Het Zandkasteel, Shaun het Schaap, Bob en Wendy, Nijntje, Kikker en de Smurfen. En natuurlijk was de enige echte Sinterklaas aanwezig met zijn pieten en pietenband De Stadse Bloazers. Meer foto’s zijn te vinden op www.zappsinterklaasfeest.nl.